|
Shiqim qe te djeg | |||||||||||||||
Me rende se toka me e lehte se hija, e vjeter sa lindja pa fund sa gjithesia. Eembel sa fjala e hidhur sa pikellimi, e ngrohte sa falja e forte sa qendrimi. Rrenon edhe atje ku fare s'ka ndertuar, jep fryme ne ate vend ku rrenje s'ka leshuar. E ndrit erresiren e erreson ndricimin i pasuron enderat dhe ndalon enderrimin, ujitet dhe jeton edhe ne shkretetire, perballon acarin dhe nuk ka te ngrire. Rralle kthehet aty qe njehere del, eshte fuqi e forte kur te pushton per te paren here. Pastron c'do plage dhe nje ofshame leshon, sa do te jete e dhimbshme plagen e sheron. Vajin e kthen ne kenge,ngushellimin ne urim, ndryshk unaza ne gisht kur nuk ka bashkim Kur ndizet per te paren here flaka e saj perjetohet, vetem prushi nese mbetet eshte e para dhe nuk harrohet. Syri nuk e sheh veshi se degjon, por dashuria ne folene e saj qendron. | |||||||||||||||
Pse qendron si nje cope akulli kur nga brenda digjesh si zjarr, pse nuk vjen te me thuash:-Une te dua si i marr! Pse e mohon ate qe ndjen, pse kaq shume po me mundon te pelqen. I perkasim boteve te ndryshme qe kurre nuk ka per t'u bashkuar, "Ti poeti i aventurave,ndersa une liber i mbyllur i koduar"!
Edhe nese papritur vdes e nuk i shoh keto buzet e tua, ne boten e pertejme te pres,te them ende te dua. Mos u lodh te gjesh arsyen,se pse ika nga kjo bot, arsyeja eshte fare e thjeshte,ika se pa ty s'jetoj dot. | |||||||||||||||
Te betohem per ujin e detit, Te ruaj ne zemren time e do te te mbaj gjithmone te betohem per yjet e qiellit. edhe pse ti u largove nga une, Te betohem ne Zot e Krisht, edhe pse me lendove shume. se te dua marrezisht. Ti me falje ngrohtesi, Te puth buzet e embla si petalja e trendafilit, prandaj te dua ende pa kufi. plot arome me vese mbuluar ne mengjeset e prillit.
Sa shume mundohem te te harroj, Me jep fryme me buzet e tua ne mes engjejsh te defrej, aq shume te kujtoj. qe me zemer te te dua e te defrej. Ngado qe kaloj fytyren tende shikoj, dhe perseri te dashuroj. Syte e tu te zinj si shigjeta versulen, ndersa te miat perkulen. Je engjell apo djall,akoma se kam kuptuar, por di se s'kam rreshtur kurre duke te te dashuruar. | |||||||||||||||
Zemra ime ska rresht kurre se dashuruari, ti je misteri im i pazbuluar, ti je iluzioni qe cdo nate kam enderruar, ti je shpresa qe kam kerkuar, ti je zemra qe kam dashuruar, ti je bota qe kam eksploruar, ti je drama qe kam realizuar, ti je drita qe me ka ndricuar, ti je qellimi qe vetes ia kam kushtuar, ti je poema qe kam krijuar, ti je hyjnia qe kam respektuar, ti je piktura qe kam vizatuar, pra ti je vete jeta per mua, dhe prandaj shum te dua. | |||||||||||||||
Dy te rinj shume te dashuruar me njeri tjetrin vendosen te martoheshin.Disa muaj perpara marteses, vajza peson nje aksident dhe pas kesaj mbetet me fytyre te shperfytyruar. | |||||||||||||||
TI HESHT! | |||||||||||||||